معرفی ساز زهی ویولن : این ساز فوق العاده در اصل سازى شرقى است که بعد از جنگهاى صلیبى به کشور های اروپایی راه یافت. ساز ویولن جنسی از چوب دارد و وزن آن تقریبا سبک است و سایز آن نیز کوچک دارد. ویولن داراى بدنه، دسته و سر است.
کشف این ساز در کشور های اروپایی و به قرن نهم میلادی باز میگردد. خیلی از صاحب نظر ها معتقد هستن که این ساز زهی نمونه تکامل یافته ی ساز رباب است.
رباب سازی است که بعدها زمانی که به کشور های غربی و اروپایی آورده شد و تحولاتی در آن بوجود آمد به نام ربک در مناطق غربی معروف شده است .
بعضی از افراد بر این باور هستن که ساز ویولن تعلق دارد به یک امپراطوری در کشور هند در 5000 سال قبل از میلاد بوده است وبعضی دیگر از افراد ریشه آن را در کشور های عرب زبان و آفریقایی میدانند .
کوک سیمهای این ساز زهی از زیر به بم به ترتیب: می (سیم نخست )، لا (دومین سیم )، ر (سیم سوم )، سل (چهارمین سیم ).
صوت و صدا های سیمهای مجاور نسبت به یکدیگر فاصله پنجم درست را ایجاد می کند . در این گستردگی صوتی این ساز توانایی این را دارد که همه فاصله ها کروماتیک و کوچکتر از آن را اجرا نماید.
خرك (در جلو)، گريف (جسم سياهرنگ در عقب) و سيمهاي ويولن اين ساز نزدیک به 60 قطعه گوناگون ساخته ميشود. وزن استاندارد آن در تقریبا 400 گرم ميباشد.
معرفی ساز زهی ویولن
این ساز زهی اخیرا ماهیت خود را مدیون ساز کهن و باستانی ای دیگری بنام ” لیرا ” می باشد ، این ساز اوایل قرن نهم میلادی در اروپا به حالت خمیده و ایستاده نواخته میشد.
در اعراب ویولن با نام پارسی کمان نامیده می شود. بعضی از افراد بر این باور هستن که سازنده ویلون به فرم امروزی آن گاسپارو دا سالو یا گاسپارو برتولتی ایتالیایی می باشد که خود نوازنده چیره دست کنترباس بود.
این مطلب ادامه دارد پس با آوای سکوت همراه باشید.
برای ثبت نام کلاس های آموزش موسیقی حضوری و غیر حضور (آنلاین) با ما تماس حاصل فرمایید.